Partneri

You are here:
Feal---logo-web

Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, odgovorili smo suvremenim opremanjem postrojenja za ekstrudiranje aluminija, elektrostatsko plastificiranje i anodno eloksiranje, kao i strojevima za obradu aluminijskih profila. Proizvode koje nudimo tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Svoj razvoj temeljimo isključivo na stvaranju vlastitog stručnog tima koji prati svjetske trendove u projektiranju i nude kompletne serije za proizvodnju aluminijskih sustava. Aluminijski sustavi svojim dizajnom mogu biti prilagođeni specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji od ideje do finalizacije proizvoda. Kvalitetu i sljedivost u proizvodnom lancu kontroliramo po normama koje nam propisuju standardi ISO 9001, te CE znak. U cijelom proizvodnom lancu koristimo modernu tehnologiju i sredstva zaštite, te vršimo stalnu kontrolu prema zahtjevima norme ISO14001:2004, koja je jamac naše brige za okoliš. Posjedujemo certifikate ISO 3834 i 15085-2, koji nam omogućavaju izvođenje zahtjevnih zavarenih aluminijskih konstrukcija. Svoje proizvode s površinskom zaštitom, proizvodimo sukladno certifikatima Qualicoat i Qualanod. Vršimo ispitivanje kvalitete FEAL-ovih sustava u ovlaštenim laboratorijima: IGH-Zagreb, IFT- Rosenheim i GBD Bregenz.

profine-logo-web

Profine BH – TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini. Sada već davne 1995. godine, prvi PVC prozori od TROCAL-a su ugrađeni na objekte u Bosni i Herecegovini, da bi 1998. godine na tržištu se pojavila firma HT TROPLAST BOSNA d.o.o, kao kćerka firme HT TROPLAST AG sa sjedištem u Troisdorfu, Njemačka. 1999. godine pod okriljem HT TROPLAST AG dolazi i KBE da bi im se godinu kasnije, 2000. godine, pridružio i KÖMMERLING, kada se zajedničkim snagama (sinenergie) osniva nova kompanija sa tri jake marke: Profine GmbH, čime HT TROPLAST BOSNA postaje Profine BH d.o.o. Osnovna djelatnost firme je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC prozora i vrata, grilja, roletni, PVC unutrašnjih vrata i unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica. Zemlje uvoza su pored Njemačke, Austrije i Grčka, Turska, Albanija… dok smo istovremeno sa partnerima iz BiH i izvoznici u različite zemlje Europske unije.

Kommerling-upvc-web
1897
Osnivanje poduzeća Karl-a Kömmerling-a u Pirmasens-u kao trgovačkog poduzeća
1902
Početak proizvodnje ljepaka
1949
Prva proizvodnja sintetičkog kaučuka
1952
Početak PVC-proizvodnje
1954
Početak internacionalnog rada, sa pogonima za proizvodnju u Francuskoj, Brazilu i drugim zemljama
1957. godine:
* početak koekstruziranja profila sa PVC-roletnama
* osnivanje proizvodnje u Austriji
* razvoj i proizvodnja materijala za dihtovanje na području gradnje I proizvodnje izolacionog stakla
1967
Početak ekstruzije PVC-prozorskih profila marke Combidur i Pirmat kao i KÖMADUR PVC-ploča.
1975
Razvoj profila ograda KÖMABORD od PVC-pjene
1976
Proizvodnja integralne pjenaste ploče KÖMACEL
1979
Razvoj tehnike koekstrudiranja za Combidur AV aluminijske kompozitne prozorske profile
1986
Početak ekstruzije prozorskih profila u Francuskoj
1989
* Početak ekstruzije prozorskih profila u Italiji
* nova generacija profila Eurodur
1992
Početak proizvodnje prozorskih profila u Španjolskoj
1995
Početak proizvodnje prozorskih profila u Kini
1996
Početak ekstruzije PVC ploča u USA
2000
Integriranje u poduzeće HT TROPLAST AG
2003
Vodeći europski proizvođači PVC-profila na tržištu (KÖMMERLING, KBE, Trocal i Knipping) osnivaju zajedničko poduzeće: profine GmbH

PARTNERI: